Clavosan uputstvo, forum, upotreba, cena, gdje kupiti

Clavosan nuspojave, Srbija, sastav, kako koristiti

Clavosan mišljenje, komentari, iskustva, recenzije

Clavosan šta je, cena, upotreba, iskustva korisnika

Gljivice noktiju i stopala vrlo su neugodna infekcija koja smanjuje kvalitetu života. Vidljivi simptomi su: ljuštenje kože na nogama, ispucale pete, nokti postaju žuti, perutaju se i javlja se težina u nogama. Prema WHO -u, oko 85% populacije zaraženo je gljivicama. Ako imate bilo koji od gore navedenih znakova, posjetite svog liječnika što je prije moguće.

Ako želite znati o šta je Clavosan, kako koristiti proizvod prema uputstvo za upotreba, koje su prednosti proizvoda u odnosu na njegove kolege u Srbija, gdje kupiti Clavosan i koja je cijena proizvoda, a takođe pročitajte recenzije, iskustva korisnika, komentari i mišljenje o krema od gljivica Clavosan, u ovom članku ili na službenoj web stranici i forum pronaći ćete potrebne informacije.

Kako se infekcija manifestuje?

Bolest ne utječe samo na izgled nogu, već je popraćena i masom neugodnih osjeta, a to su:

 • osjećaj stalnog svrbeža i peckanja na koži
 • crvenilo na koži
 • pojava keratiniziranih čestica kože, ljuštenje
 • bolne pukotine između prstiju i peta
 • sivo-žuta nijansa ploče nokta
 • nezdravo zadebljanje noktiju

Krema protiv gljivica Clavosan, razvijena uzimajući u obzir sve karakteristike početka i tijeka bolesti, djeluje odmah na sve simptome, ublažava ih i uništava infekciju. Lijek uspijeva zbog svog prirodnog aktivnog sastava.

Posljedice gljivica na noktima

Infekcija je prilično podmukla, infekcija se javlja pri dodiru s površinom koju zaražena osoba dotakne. Spore gljive se talože na površini kože i počinju se množiti. Ako se s vremenom ne počne s liječenjem gljivica stopala, to dovodi do neugodnih posljedica, čak i ozbiljnijih bolesti:

 • Infekcija ulazi unutra, zahvaćajući vitalne organe
 • Propadanje površine kože, oštećenje intimnog područja
 • Smanjen imunitet
 • Budući da se gljivica prenosi kontaktom s domaćinstvom, zarazite cijelu porodicu

Kako ne biste započeli bolest, počnite je liječiti. Pjena protiv gljivica na noktima, stopala Clavosan pomoći će u tome. Njegov sastav temelji se samo na prirodnim tvarima koje potiču zacjeljivanje rana, pukotina na koži, kao i uklanjanje gljivičnih spora. Na ovaj način se problem može ukloniti iznutra i izvana.

Kursna primjena proizvoda potiče obnovu zdrave ploče nokta, zacjeljivanje kožnih tkiva. Prirodne komponente prodiru u duboke slojeve i dosežu žarište gljivične infekcije. Zahvaljujući tome, upala, svrbež kože nestaju. Lijek je efikasan protiv više od 800 vrsta gljivica.

Šta je Clavosan?

Clavosan – progresivno antimikotično (antifungalno) sredstvo koje vam omogućuje brzo i efikasno uklanjanje gljivica na koži i pločama noktiju. Lijek se temelji na prirodnim sastojcima, ne sadrži hormone i složene kemijske spojeve. Proizvođač Clavosan jamči 100% pozitivan rezultat po pristupačnoj cijeni i u najkraćem mogućem roku.

Farmakološko djelovanje kreme Clavosan ima za cilj uništavanje gljivica dermatofita, sprječavanje recidiva i sprječavanje gljivičnih infekcija. Krema blokira enzime sadržane u staničnoj membrani gljive. Zaustavljanjem procesa fermentacije ometa se sinteza gljivičnih sterola, što onemogućuje razmnožavanje patogenih mikroorganizama, a infekcija se širi na zdrava susjedna područja kože.

Dokazane performanse

Clavosan prošli opsežna ispitivanja radi procjene sigurnosti i efikasnosti. Studija je obuhvatila 11.430 pacijenata sa mikotičnim lezijama stopala u različitim fazama. Nakon završetka cijelog tijeka liječenja, 92% ispitanika zabilježilo je pozitivan rezultat. Od njih:

 • 56% se u potpunosti riješilo gljivica
 • 36% je ušlo u stabilnu remisiju

Preostalih 8% zahtijeva dodatnu terapiju zbog krajnjeg zanemarivanja procesa. Analizirano je optimalno trajanje liječenja. Dobijeni su sljedeći podaci:

 • 88% pacijenata se oporavilo u roku od 20 dana
 • 8% – 25 dana
 • 3% – 30 dana
 • 1% – 35 dana

Tako je određen optimalni dvadesetodnevni kurs. U rijetkim slučajevima potrebno ga je obnoviti.

Princip rada

Višekomponentni sastav djeluje na sve karike u patogenezi bolesti. Aktivni sastojci inhibiraju rast i potpuno uništavaju gljivice, učinkovito ublažavaju upalu i svrbež. Kao rezultat toga, vi:

 • riješite se iscrpljujućeg svrbeža i suhoće
 • uništavaju micelij na koži i noktima
 • zaboravite na specifičan miris
 • spriječiti ili izliječiti ponavljajuću bolest

Uputstvo za upotreba

Prije upotrebe, noge morate oprati sapunom i dobro osušiti. Nakon toga krema se nanosi na sva zahvaćena područja pokretima masaže. Ponavljajte dva puta dnevno: ujutro i uveče. Tijek liječenja je 20 dana, ako je potrebno, mora se ponoviti. Clavosan nema nuspojave!

Gdje i kako kupiti

Kremu od gljivica kupujte samo na službenoj web stranici, jer su slučajevi krivotvorenja sve učestaliji. Jedino tako možete biti sigurni da ste kupili originalni proizvod. Provjerite registracijski kod na cijevi koji označava autentičnost. Pošaljite ga putem SMS -a i pričekajte odgovor sa zaključkom o originalnosti lijeka.

Za naručivanje morate popuniti poseban obrazac pri vrhu ili dnu stranice. Nakon toga će vas kontaktirati upravitelj, odgovoriti na sva vaša pitanja, ako ih ima, i dovršiti kupovinu. Nakon što platite mast, pričekajte paket koji možete preuzeti u pošti.

Redovna cena: 5980RSD

Snižena cena 2990RSD