Mišići, baš kao i zglobovi, imaju nervne završetke koji, kada su pod upalom, neizostavno kao rezultat imaju bol. Takva nelagoda utiče na zdravstveno stanje i čak može da dovede do privremenog smanjenja pokretljivosti.

Ovo stanje ima nekoliko uzroka:

 • prehlada ili upalni procesi;
 • stanja nakon operacije;
 • bol nakon intenzivne fizičke aktivnosti;
 • bol u zglobovima i mišićima nepoznatog porekla.

Flekosteel balzam za zagrevanje može u potpunosti da eliminiše ove simptome. Njegova tekstura omogućava brzu apsorpciju u kožu, poboljšavajući cirkulaciju krvi i u najmanjim krvnim sudovima. Tkiva će dobiti hranjive materije, a toksini će biti uklonjeni iz ćelija. Ovaj efekat uklanja bol i vraća pokretljivost.

Terapeutska svojstve balzama

Ovaj balzam se veoma lako koristi i ovo je jedan od razloga zašto postoji velika potražnja za njim. Prema komentarima ljudi koji su kupili i počeli da koriste Flekosteel, ovaj balzam je veoma delotvoran. Još jedan važan detalj je mogućnost kupovine proizvoda bez lekarskog recepta.

Još jedna prednost ovog preparata je skoro trenutno smanjenje bola kada se krema nanese na problematično područje. Balzam može da se koristi i kada niste kod kuće jer nema potrebe da se ispira sa kože. Flekosteel može da se koristi bilo gde: kada šetate po prirodi, pre bavljenja sportom ili čak i na poslu. Ljudima u Srbiji i drugim zemljama se dopada kompaktno pakovanje balzama što ga čini pogodnim za nošenje.

U slučajevima lečenja bola u zglobovima i mišićima uz pomoć lekova, ovaj balzam može da se koristi kao pomoćno sredstvo za lečenje i da se tako ubrza oporavak. Balzam nema samo namenu lečenja, može i da se koristi za prevenciju. Može da se nanese na područje mikro povreda mišića da se izbegne bol nakon vežbanja, skijanja, klizanja itd.

Ko bude naručio ovaj analgetski balzam, dobiće i mast koja ima dosta komponenata biljnog porekla i lekovitih trava. Tokom proizvodnje ove masti, posebna pažnja se poklanjala efektu međusobnog pojačavanja delovanja sastojaka.

 Formula balzama

Flekosteel balzam sadrži širok spektar korisnih supstanci.

 • Callisia fragrans ekstrakt sadrži flavonoide koji imaju antikancerogeno dejstvo. Takođe eliminišu oticanje i upalu, imaju analgetski efekat i normalizuju metabolički proces.
 • Spongilia ekstrakt je glavni sastojak zbog svojstava koji sprečavaju upalu i iritaciju, a samim tim povećavaju dotok krvi. Spongilia ekstrakt se često koristi u mastima protiv modrica.
 • Ulje jele i eukaliptusa. Ove supstance mogu da pokrenu metaboličke procese u ćelijama. Takođe imaju i antibakterijsko i umirujuće delovanje i daju balzamu prijatan miris.
 • Ulje aleve paprike. Ovaj sastojak obezbeđuje osećaj grejanja, i zbog toga se često nalazi u mastima za radikulopatiju i neuralgiju. Ovaj sastojak poboljšava cirkulaciju krvi u tkivima, uklanja upalne procese i ublažava bol.
 • Ulja ruzmarina i cimeta. Ove supstance poboljšavaju cirkulaciju krvi, neutrališu toksine i ublažavaju bol.
 • Ulje đumbira ima olakšavajuće dejstvo koje sprečava grčenje mišića.
 • Kamfor pojačava dejstvo drugih analgetskih sastojaka.
 • Urea i betain pojačavaju dejstvo balzama.

Kontraindikacije i način upotrebe

Netolerancija na sastojke balzama nije isključena. Ako se pojavi takva reakcija, prestanite sa upotrebom proizvoda. Trudnice i dojilje ne smeju da koriste ovaj preparat.

Isto tako, nemojte da koristite balzam na otvorenim ranama, čak ni ako su male. Budite pažljivi kada nanosite balzam na kožu, izbegavajte kontakt sa očima i sluznicom. Za izrazit efekat, nanesite Flekosteel balzam na problematična područja tri puta dnevno. Balzam bi trebalo nežno umasirati u kožu dok se potpuno ne upije.