Natura Active iskustva, gdje kupiti, šta je, Srbija

Natura Active forum, cena, iskustva korisnika, uputstvo

Natura Active nuspojave, sastav, kako koristiti

Natura Active upotreba, mišljenje, komentari, recenzije

Hemoroidi su prilično ozbiljna bolest. Izražava se u proširenju vena donjeg dijela rektuma. Počinje formiranje čvorova, koji ponekad mogu krvariti. Oni su ti koji uzrokuju bol prilikom odlaska u toalet i samo sjedenja. Takođe, hemoroide često prati peckanje i svrab. Svi ovi simptomi mogu se pojaviti sasvim neočekivano, pogoršavajući opću dobrobit i kvalitetu života. Nude se riješiti ovog problema na različite načine: promjenom načina života, prelaskom na pravilnu prehranu, korištenjem čepića i masti za hemoroide. Ali većina ovih metoda je ili uopće neučinkovita, ili donosi samo kratkoročne rezultate. Postoji i operativni način da se riješite bolesti, ali njegova cijena je visoka, a sama operacija može donijeti ozbiljne komplikacije. Ali danas postoji efikasan i efikasan način da se zauvek rešite hemoroida za samo trideset dana – krema Natura Active.

U ovoj recenziji možete pročitati šta je Natura Active, kako proizvod funkcioniše, kako koristiti prema uputstvo za upotreba, koje su prednosti Natura Active u odnosu na analoge u Srbija, gdje kupiti Natura Active i koja je njegova cena, a mi ćemo analizirati recenzije, iskustva korisnika, komentari i mišljenje o Natura Active na forumima.

Šta se desilo Natura Active

Remedy Natura Active je univerzalno apiterapeutsko sredstvo bogatog organskog sastava na bazi pčelinjeg voska i drugih pčelinjih proizvoda. Razvili su ga ruski naučnici koji su upoznati sa karakteristikama i prednostima apiterapije – tretmana pčelinjim otrovom, propolisom, medom, voskom, pa čak i mrtvim pčelama, odnosno mrtvim pčelama. Naši preci su znali za njihovu ljekovitost sve do vremena ujedinjenja kneževina u jedinstvenu državu, a recepti za ljekovite napitke prenosili su se s generacije na generaciju.

Formula Natura Active od hemoroida je napravljena na osnovu nekoliko recepata, iz kojih su naučnici uzeli najefikasnije komponente koje mogu:

 • Nositi se s glavnim simptomima bolesti – bolom, krvarenjem i svrabom
 • Eliminirati uzroke njihovog pojavljivanja – upale, pukotine, zastoj krvi
 • Spriječiti komplikacije – gnojenje, velike praznine i masivno krvarenje

Zbog obilja prirodnih sastojaka različitih svojstava, krema je dokazala svoju efikasnost. Njegovi testovi su rađeni na bazi nekoliko velikih klinika. Potvrdili su smanjenje simptoma kod 97% i eliminaciju spoljašnjih znakova hemoroida kod 95% učesnika u ispitivanjima. Ove brojke su čak i veće od onih u apotekama analoga krema-voska za hemoroide Natura Active.

Lijek se proizvodi u obliku guste voštane kreme s ugodnom medno-biljnom aromom. Pakuje se u brendirane tegle, a zatim u kartonske kutije zajedno sa uputstvima za upotrebu.

Kako lijek djeluje

Zbog obilja komponenti s protuupalnim, regenerirajućim, stimulativnim i toničnim djelovanjem, Natura Active može postati jedini lijek u borbi protiv osjetljive tegobe. Lista njegovih svojstava je mnogo puta šira od one uobičajenih svijeća i krema za hemoroide. To uključuje:

 • Analgetski učinak, koji pomaže u brzom uklanjanju nelagode u anusu i ublažavanju stolice
 • Umirujuće dejstvo, koje pomaže u smanjenju iritacije sluzokože i uklanjanju peckanja i svraba
 • Protuupalni učinak, koji pomaže u smanjenju otoka čvorova, smanjenju njihove veličine, uklanjanju osjećaja pucanja u anusu
 • Tonični efekat, koji omogućava smanjenje istezanja hemoroidnih vena, smanjenje veličine čvorova i sprečavanje njihovog prolapsa
 • Antitrombotički efekat, koji eliminiše stagnaciju u venama rektuma, poboljšava mikrocirkulaciju, povećava brzinu zarastanja tkiva
 • Hemostatski učinak, koji omogućava da se riješi rektalnog krvarenja
 • Antiseptičko djelovanje usmjereno na sprječavanje komplikacija hemoroida
 • Regenerativno svojstvo koje vam omogućava da obnovite sluzokožu i submukozne membrane, smanjite vjerojatnost pukotina i drugih oštećenja
 • Venoprotektivno djelovanje, koje pomaže u jačanju zidova krvnih sudova, povećanju njihovog tonusa, poboljšanju odljeva venske krvi iz područja karlice

Kod upotrebe Natura Active, glavni simptomi hemoroida se smanjuju od prvog dana, a tijekom upotrebe lijek zaustavlja procese koji dovode do pogoršanja bolesti. Potpuno oslobađanje od simptoma i vanjskih znakova bolesti uz svakodnevnu primjenu na čvorove lijeka javlja se u prosjeku za 3-4 sedmice. Toliko se preporučuje nastavak kursne terapije. Natura Active nema nuspojave!

Uputstvo za upotrebu

Za smanjenje simptoma hemoroida Natura Active preporučuje se korištenje kursa od najmanje 3-4 sedmice. Nanosi se direktno na formacije nakon sjedeće biljne kupke ili pažljivog održavanja perineuma. S vanjskom lokacijom čvorova, područje primjene se obriše, nakon čega se na njih nanese krema i prekriva se ubrusom 1-2 sata. Kod unutrašnjih hemoroida, mala količina kreme se ohladi, umota u izduženi oblik i ubrizga u rektum.

-50%