Ima mnogo razloga zbog kojih se ne odmaramo dovoljno, ali vaša šminka to ne mora da trpi. Da li da vam treba još malo korektora ili nekoliko novih načina da pristupate jutarnjoj rutini šminkanja, postoji mnogo načina da rešite problem umornog izgleda nakon buđenja.

Izbegavajte tamne senke za oči

Uz dovoljno ili nedovoljno odmora, najbolja stvar koju možete da uradite kada šminkate oči jeste da ne preterate.

Osenčene, tamne oči nisu najbolji izbor kada pokušavate da prikrijete i izbegnete pojavu tamnih krugova i otečenosti. Držite se prirodnog izgleda šminke koja je čista i uglancana, sa neutralnim tonovima i ajlajnerom koji se stapa sa njima. Uvijte trepavice i nanesite dosta maskare samo na gornje trepavice dodajući tako volumen i trenutnu vedrinu očima, čineći da tako izgledaju razbuđeno.

Rešite se tamnih krugova

Ako se budite natečenih kapaka, najbolji način da se borite protiv ovoga je da nanesete serum za oči (najbolje onaj sa efektom hlađenja) ispod očiju i sačekate nekoliko minuta pre nego što nanesete korektor. Veoma česta greška koju većina žena pravi je da stavljaju previše korektora, misleći da je više bolje.

Pogrešno. Ne želite da nalepite korektor ispod očiju, naročito ako su otečene ili veoma tamne zbog činjenice da previše korektora može da doda previše teksture i izgleda teško, ili još gore, korektor počne da se grudva stvarajući tako fine linije. Nanesite korektor u malim tačkama ispod očiju i razmažite ga dok ne dobijete prekrivanje kakvo vam treba.

Istaknite jagodice

Dodajte lagan, svež dodir sjaja obrazima tako što ćete naneti rumenilo u kremi prvo na jagodice, a onda dodati malu količinu iluminatora u kremi na vrh za diskretan sjaj. Možete da nanesete rumenilo prstima ili četkicom, i nemojte da stajete dok ne budete sigurni da ste dobili prirodan izgled i da nema vidljivih tačaka i linija. Nanesite samo toliko rumenila da vaša koža izgleda sveže, a ne masno ili da sjaji.

Neka usne budu nežne

Izbegavajte da stavljate ruževe tamnih boja danima kada se niste dovoljno naspavali i birajte sveže ružičaste ili prirodnu boju breskve/ neutralne tonove da svojim usnama date dovoljno boje ali da ta boja bude minimalna i svetla. Toplije nijanse su uvek dobar izbor, nasuprot srebrnim tonovima roze ili boje sleza.